Volledig scherm
PREMIUM
vlnr Michiel van der Laar, Hans Bulsink, Hans Wikkerink en Guido Geerts in de gerestaureerde stijlkamer van het Rijksarchief in de Waterstraat © Marc Bolsius

Verzamelgebouw medische bedrijven in voormalig Rijksarchief: ‘Het is een prachtig gebouw’

DEN BOSCH - Medisch Innovatiebedrijf Delft Imaging Systems gaat zich eind dit jaar vestigen in het pand aan de Bossche Waterstraat 20 waar jarenlang het Rijksarchief Noord-Brabant was gevestigd. Het bedrijf heeft 1.000 vierkante meter gekocht en wil daarvan de helft verhuren als verzamelgebouw voor medische bedrijven.

,,Het is een prachtig gebouw. Ik zocht al een tijd een gebouw met industriële uitstraling in het centrum van Den Bosch. En uiteindelijk leidde het spoor hier heen.’’ Dat zegt Guido Geerts, directeur van Delft Imaging Systems dat is gespecialiseerd in het bestrijden van tuberculose (TBC). Het bedrijf van de Vughtenaar heeft software ontwikkeld om met een digitale röntgenfoto tuberculose op te sporen bij een patiënt waardoor een radioloog niet meer nodig is. Delft Imaging Systems (nu gevestigd in Veenendaal) dat ook mobiele klinieken ontwikkelde is actief in 35 landen waar meer dan 4 miljoen mensen zijn gescreend op TBC. Dat is vooral het geval in Afrika.

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.