Videoboodschap JBZ aan Brabants zorgpersoneel: nu stilte voor storm

videoDEN BOSCH - De golf patiënten die ziekenhuizen in Noord-Brabant volgende week verwachten als gevolg van het coronavirus, heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch bewogen voor zorgpersoneel een videoboodschap te maken. In de film, waar ook bekende Nederlanders uit de provincie in voorkomen, wordt hen gezegd dat ze waarschijnlijk voor keuzes te komen staan, die ze nooit eerder hebben hoeven maken

Ze worden toegesproken door onder meer acteur Henry van Loon, cabaretière Kirsten van Teijn, journalist Theo Verbruggen, zangeres actrice Vajèn van den Bosch en Toon Gerbrands, directeur van voetbalclub PSV.

Respect en waardering

Respect en waardering wordt uitgesproken over wat de zorgmedewerkers nu al doen. Maar ook wordt er op gewezen dat er de komende tijd nog veel meer van ze wordt gevraagd. “Het lijkt nu rustig, maar de schijn bedriegt. Dit is eigenlijk pas het begin van de storm”, wordt ze gezegd. En: “We zitten nu in de wandeletappe en straks komen de bergen.”

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) liet eerder al weten volgende week 500 tot 1000 nieuwe patiënten op de ic’s te verwachten.

Zorgpersoneel komen voor waarschijnlijk voor lastige keuzes te staan, is de boodschap. En hen wordt gevraagd zich voor te bereiden op de drukte “als professional, maar ook als mens”. “Pak als het kan nú je rust. Bereid je voor. Inhoudelijk, lichamelijk en geestelijk.”

Videoboodschap JBZ aan Brabants zorgpersoneel: nu stilte voor storm
Volledig scherm
Videoboodschap JBZ aan Brabants zorgpersoneel: nu stilte voor storm © videostill