Volledig scherm
© Bart Hoogveld

Vijf elektrische deelauto’s in Vught

VUGHT - Vijf elektrische deelauto’s die via een app te reserveren zijn zijn vanaf zaterdag beschikbaar in Vught. Wethouder Van de Ven maakt dan de eerste proefrit met een van de deelauto’s.

Om van de auto’s gebruik te kunnen maken is een abonnement nodig., maar zaterdag kunnen er gratis proefritten worden gemaakt. De wagens maken deel uit van het initiatief Samen Slim Rijden dat is opgestart door VET Vught . De gemeente Vught ondersteunt het initiatief.

De vijf auto’s krijgen een vaste plek in de gemeente. Ze staan aan het Oranjepad, op de hoek Kampdijklaan/Willem de Zwijgerlaan, aan de Druivenkas, de Van Heurnlaan en de De van der Schuerenlaan.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.