Volledig scherm
PREMIUM
Een gasmeter in de meterkast van een woning © Venema Media

Vijf wijken in Den Bosch zetten eerste stappen naar aardgasloos bestaan

DEN BOSCH - Den Bosch heeft vijf wijken uitgekozen waar de eerste stappen gezet gaan worden richting het stoppen met aardgas. Dit zijn Sparrenburg, Hintham-zuid, ’t Zand, Zuid en De Buitenpepers.

In 2050 wil Den Bosch klimaatneutraal zijn en dat betekent dat ook aardgas in de hele stad in de ban moet. Omdat dit niet in één keer kan, heeft de gemeente nu wijf wijken uitgekozen waar de eerste stappen gezet moeten gaan worden. Bij de keuze voor deze vijf startbuurten is rekening gehouden dat de wijken divers zijn, zoals de de verhouding koop en huur, bouwperiode en verschil in inkomen. Bewoners in de gekozen wijken kunnen vrijwillig meedoen aan de proef, waarbij onder meer gekeken wordt naar maatregelen om de warmtevraag te beperken, gezamenlijk energie op te wekken of bijvoorbeeld te starten met een lokaal warmtenet.

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.