Volledig scherm
PREMIUM
Balkonraam komt naar beneden in Vught © Bart Meesters | Meesters Multi Media

Visueel beperkt stel schrikt zich rot door gesprongen en vallend balkonraam: ‘Het is al de derde keer’

VUGHT - Het visueel beperkte stel Christoph Alferink en Karin Martens is zich zondagavond rot geschrokken. Terwijl ze rustig in de huiskamer zaten, klonk er opeens een harde klap. ,,We hoorden iets vallen", vertelt Martens amper van de schrik bekomen. Het bleek te gaan om een raam van het balkon. Woningcorporatie Woonwijze onderzoekt het voorval. 

Beide wonen in de Vlasmeerflat op de kruising van de Vlasmeerstraat met de Sint Elisabethstraat. Naast elkaar. Ze waren in het appartement van Alferink. ,,Mijn vriend zei meteen 'dat is een raam’ dat naar beneden valt. We hoorden twee keer iets vallen."

  1. Tevredenheid over wijkgeld, maar controle op geld voor buurtfeestjes kan beter
    PREMIUM

    Tevreden­heid over wijkgeld, maar controle op geld voor buurtfeest­jes kan beter

    DEN BOSCH - Een buurtfeest, barbecue of walking diner. Of wat groter: een stadstuin met bijbehorend wormenhotel. Om elkaar te leren kennen in een straat, buurt of wijk. De gemeente Den Bosch heeft er sinds de start in 2017 veel geld voor over via de pot wijk- en dorpsbudgetten. Vorig jaar was dat ruim 740.000 euro. Het systeem werkt, maar kan altijd beter concludeert de lokale rekenkamercommissie. Vooral als het gaat om controle én samenstelling van de bewonersgroepen die het geld toewijzen.