Benny Bouwman, eigenaar van winkel Barrique aan de Vughterstraat: Wees loyaal, koop lokaal.
Volledig scherm
Benny Bouwman, eigenaar van winkel Barrique aan de Vughterstraat: Wees loyaal, koop lokaal. © Olaf Smit

Voetbalclub OJC Rosmalen steunt lokale middenstand: ‘Een prachtig initiatief’

DEN BOSCH - Zo'n 2200 leden van voetbalvereniging OJC Rosmalen kunnen een verzoek van de vereniging verwachten om de lokale middenstanders te steunen die de omzetten zien kelderen tijdens de coronacrisis. ,,Wij willen niet alleen iets terug doen voor de sponsors maar ook degenen die ons niet sponsoren’’, zegt Roel van de Sande, lid van de sponsorcommissie. 

De campagne wordt gevoerd met  de kreet ’Wees loyaal, koop lokaal’. Deze slogan is al een poosje geleden door anderen bedacht en is al langere tijd te zien in andere delen van het land. Nieuw is dat de oproep wordt gedaan vanuit de sport. 

Andere sportverenigingen

,,Het is de bedoeling dat de leden van OJC Rosmalen binnenkort via  een mail het verzoek krijgen om bij het kopen van wat dan ook te denken aan de bedrijven en middenstanders in deze regio.’’ Dat zegt Nico van Beers, adviseur van het bedrijf Flag2Tag. Hij hoopt met Van de Sande dat ook andere sportverenigingen in Nederland een vergelijkbare oproep aan hun leden doen. 

Stickers 

Het is de bedoeling dat onder meer met stickers aandacht wordt gevraagd voor de campagne. Dat gebeurt ook met speciale gevelreclame. Benny Bouwman hing donderdagochtend een mededeling  aan de gevel van zijn zaak  Barrique Culinair & Cadeau in de Bossche Vughterstraat. Hij behoort tot de sponsors van OJC Rosmalen. Bouwman: ,,Het is een prachtige initiatief. We hebben de aandacht echt nodig. We willen van de daken schreeuwen dat niet alleen horeca het lastig heeft, maar alle kleine lokale zelfstandigen.’’ 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.