Volledig scherm
De afvalcontainer belandde ondersteboven tegen de muur van een appartementencomplex. © BD / Marc Brink

Volle vuilniscontainer valt uit hijskraan op straat en tegen appartementencomplex in Den Bosch

DEN BOSCH - Een doffe dreun klonk zondagochtend in de Bossche Nieuwstraat en omliggende straten. Een gemeentelijke ondergrondse afvalcontainer was uit een hijskraan gevallen en belandde vlakbij de ingang van een appartementencomplex.

,,Ik doe dit werk al een poosje. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Maar toen ik hem leeg wilde maken viel hij ondersteboven naar beneden.’’ Dat zei een medewerker van het bedrijf dat is ‘gespecialiseerd in het ledigen, reinigen en onderhouden van alle boven- en ondergrondse verzamelcontainers’.

De gescheiden containers van de Nieuwstraat (ter hoogte van de Binnendieze) met restafval en papier worden al jarenlang meerdere keren per week leeggemaakt. Dat gebeurt ook in het weekend en zondag rond 10.30 uur ging dat dus mis. De medewerker van het bedrijf kreeg al snel hulp van een collega. Binnen een uur lukte het om de bak weer leeg te maken. Er waren wat bakstenen beschadigd van het pand waar de met restafval gevulde container tegenaan belandde.

Dat was ook het geval met de stoep waar tijdens het incident niemand liep. Deze schade werd ‘s middags direct gerepareerd.  

Volledig scherm
De gevallen container in Den Bosch wordt overeind gehesen om alsnog leeg te worden gemaakt. © BD / Marc Brink