Volledig scherm
Jan en Willy van den Bosch. FOTO: Benito Muller © Benito Muller

Voor de charmes van Jan ging Willy overstag

DEN BOSCH - Liefde op het eerste gezicht was het niet toen Jan van den Bosch en Willy van den Dungen elkaar 65 jaar geleden leerden kennen. in ieder geval niet als het aan Willy lag. Zij vond Jan in eerste instantie een tikkeltje overdreven. Toch zorgden zijn charmes er uiteindelijk voor dat ze hem op 9 december 1959 het jawoord gaf. Maandag vierde het koppel hun diamanten bruiloft.

Stil heeft het echtpaar nooit gezeten. Waren ze niet bij de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch te vinden, dan stonden ze wel op de dansvloer. Ze vonden het heerlijk om het vuur uit hun schoenen te dansen bij Dansschool Krijbolder, waar ze samen ook deel hebben genomen aan wedstrijden. Rond februari en maart waren ze druk met carnavallen. Ze zijn mede-oprichter van carnavalsvereniging Ons Eigen Heike en zijn daar nog steeds erelid. Jan speelt nog steeds actief klarinet.

Tijdens de verkeringstijd vervulde Jan (80) zijn dienstplicht als stoker bij de Koninklijke Marine. Een tijd die nog steeds erg veel voor hem betekent. Willy (81) was als sieradenverkoopster werkzaam bij V&D.

Na de komst van hun twee zonen en dochter zorgde Willy vol overgave voor de kinderen. Jan heeft verschillende baantjes gehad bij onder meer Grasso, Van der Plas en Defensie. Toen de kroost eenmaal wat ouder werd, is Willy opnieuw aan het werk gegaan. Ze werd leidinggevende en interieurverzorgster bij het stadskantoor in Den Bosch.

Inmiddels is de familie Van den Bosch uitgebreid met twee schoondochters en vier kleinkinderen.

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.