In DePetrus in Vught vindt een workshop, dichtwedstrijd en voorstelling plaats in het teken van 75 jaar vrijheid.
Volledig scherm
In DePetrus in Vught vindt een workshop, dichtwedstrijd en voorstelling plaats in het teken van 75 jaar vrijheid. © copyright Marc Bolsius

Voormalig NOS-verslaggever Pauline Broekema geeft in Vught startsein voor verkiezing ‘Dorpsdichter 2020’

VUGHT - Journaliste en schrijfster Pauline Broekema geeft donderdag 19 september het startsein voor de verkiezing ‘Vughtse Dorpsdichter 2020’. Een samenwerking van Babel, het Lambertuspodium, het Maurickcollege en het Klaverblad. 

Broekema roept Vughtenaren met dichtaspiraties op een gedicht te schrijven binnen het thema ‘Wat betekent vrijheid voor jou?'. Het winnende gedicht wordt door haar voorgedragen op vrijdag 8 november. 

Workshop

Als NOS-verslaggever kwam gedurende 34 jaar vrijwel dagelijks vele huiskamers binnen. In januari 2019 nam zij afscheid. Broekema schreef verschillende boeken. In Depetrus geeft ze 19 september (beginnende) schrijvers en dichters tips en trucs en vertelt ze over haar onlangs verschenen boek: Het uiterst der zee. De workshop start om 19.30 uur en kost voor leden 5 euro. Niet-leden betalen 7,50 ceuro.

Voorstelling

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die Broekema in samenwerking met The Amsterdam Consort op 8 november geeft in DePetrus in het kader van 75 jaar vrijheid. Aanvang 19.30 uur. Entree voor leden 12,50 euro. Niet-leden 15 euro. 

Meer info: www.babeldenbosch.nl.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.