De gemeentewerf (links) ligt naast de milieustraat, die wel open blijft.
Volledig scherm
De gemeentewerf (links) ligt naast de milieustraat, die wel open blijft. © Paul Roovers/BD

Vraagtekens gewoon ge-DREVEN bij sluiten wijkbeheer Kruisstraat

KRUISSTRAAT - Sjef van Creij van gewoon ge-DREVEN vraagt zich af of het sluiten van het wijkbeheer Kruisstraat de gemeente Den Bosch geen geld kost. De Rosmalenaar gelooft niet dat dit met gesloten beurs kan gebeuren, omdat er sowieso al meer dan 600.000 euro wordt gevraagd om andere onderkomens op te knappen. 

De gemeente wil de werf in de Kruisstraat, uitvalsbasis voor de werkzaamheden in de openbare ruimte in Rosmalen, Vinkel en Nuland, waar dertien mensen werken sluiten en die mensen vanaf begin 2020 laten werken vanuit de Maashoeve in de Maaspoort.Door voor het noordoostelijk stadsdeel te werken vanuit één locatie verwacht het college dat medewerkers flexibeler kunnen worden ingezet en meer maatwerk mogelijk is. 

De zes ton is volgens B en W nodig voor onder meer de ombouw van een loods naar kantoortuin om de extra werkplekken te kunnen maken. Voor Van Creij zit ’m nou net dáár de kneep. ,,Er worden na de verhuizing hogere aanrijdkosten verwacht, hoe hoog zijn die‘’, vraagt hij aan het college.  Van Creij verwacht door de langere aanrijdtijden ook minder effectieve werktijden voor het wijkbeheer in Rosmalen, Nuland en Vinkel. 

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.