Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Vught neemt deel aan landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’

VUGHT - Uit landelijke cijfers blijkt dat veel jeugdigen in de jeugdzorg te maken hebben met een hele moeilijke scheiding. De schade voor deze kinderen en de maatschappij is groot. Een reden voor de gemeente Vught om deel te nemen aan de landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’.

Volgens de gemeente kan de schade die kinderen bij een scheiding oplopen voorkomen of in ieder geval verminderd worden door ouders vroegtijdig te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aandachtsfunctionaris scheidingen, de inzet van een neutrale gezinsvertegenwoordiger en/of directe ondersteuning van ouders. 

Startbijeenkomst

Eind augustus vond de startbijeenkomst van de landelijke pilot plaats. Ruim honderd vertegenwoordigers van gemeenten en diverse betrokken organisaties waren hierbij aanwezig.

Verscheurd tussen twee mensen

De komende maanden kijkt Vught hoe, waar en met wie de gemeente vroegtijdig de juiste ondersteuning kan inzetten. ‘Ondersteuning die kan voorkomen dat een scheiding een heel complexe scheiding wordt. Want ouders kunnen door hun eigen conflicten de belangen van hun kind(eren) niet altijd zien en behartigen. Kinderen voelen zich niet meer veilig en voelen zich verscheurd tussen twee mensen waar zij van houden. Het schaadt de kinderen in hun ontwikkeling', luidt de visie van Vught. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”