Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Vught neemt deel aan landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’

VUGHT - Uit landelijke cijfers blijkt dat veel jeugdigen in de jeugdzorg te maken hebben met een hele moeilijke scheiding. De schade voor deze kinderen en de maatschappij is groot. Een reden voor de gemeente Vught om deel te nemen aan de landelijke pilot ‘Scheiden zonder schade’.

Volgens de gemeente kan de schade die kinderen bij een scheiding oplopen voorkomen of in ieder geval verminderd worden door ouders vroegtijdig te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aandachtsfunctionaris scheidingen, de inzet van een neutrale gezinsvertegenwoordiger en/of directe ondersteuning van ouders. 

Startbijeenkomst

Eind augustus vond de startbijeenkomst van de landelijke pilot plaats. Ruim honderd vertegenwoordigers van gemeenten en diverse betrokken organisaties waren hierbij aanwezig.

Verscheurd tussen twee mensen

De komende maanden kijkt Vught hoe, waar en met wie de gemeente vroegtijdig de juiste ondersteuning kan inzetten. ‘Ondersteuning die kan voorkomen dat een scheiding een heel complexe scheiding wordt. Want ouders kunnen door hun eigen conflicten de belangen van hun kind(eren) niet altijd zien en behartigen. Kinderen voelen zich niet meer veilig en voelen zich verscheurd tussen twee mensen waar zij van houden. Het schaadt de kinderen in hun ontwikkeling', luidt de visie van Vught. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.