Recent sloten meer dan dertig partijen een samenwerkingsovereenkomst om het label ‘Nationaal Park’ te verwerven.
Volledig scherm
PREMIUM
Recent sloten meer dan dertig partijen een samenwerkingsovereenkomst om het label ‘Nationaal Park’ te verwerven. © Dolph Cantrijn

Vught nog niet overtuigd van deelname aan ‘Van Gogh Park’

VUGHT - Vught neemt wél deel aan de opstartfase van het ‘Van Gogh Nationaal Park’ maar is nog níet overtuigd van nut en noodzaak van deze toekomstige status. ,,Het moet een duidelijke meerwaarde hebben.”

Samen met meer dan dertig andere partijen schaarde Vught zich recent achter het initiatief om de status ‘Van Gogh Nationaal Park’ te verwerven. In maart 2020 wordt echter pas duidelijk wat hiervan de consequenties zijn en wat het de deelnemende partners gaat kosten. Dan volgt volgens het Vughtse gemeentebestuur ook een ja of nee moment.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.