Vughtenaar helemaal lyrisch van krokodillen, hij heeft er liefst 8300!

VideoVUGHT - Stijn Swinkels uit Vught lijdt aan ‘verzamelkoorts’. Overal in zijn huis liggen, staan en hangen krokodillen. Swinkels: ,,De krokodil is fascinerend, een oerbeest, een overlever.”

Voorzichtig zet Stijn Swinkels (42) uit Vught een krokodil met zijn voorpootjes op de tafel. Behoedzaam veegt hij over zijn staart. Het reptiel is ruim een meter groot en heeft een bek vol scherpe tanden maar is gelukkig al jaren dood. Zijn buik zit vol met stro.

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.