Volledig scherm
© Waterschap De Dommel

Waterschap De Dommel trekt verbod op gebruik oppervlaktewater in

DEN BOSCH - Waterschap De Dommel trekt het verbod op het gebruik van oppervlaktewater met ingang van woensdag in. Dat geldt voor het gehele gebied van De Dommel, met uitzondering van de inlaatgebieden Olen en Sonse Heide waar een permanent onttrekkingsverbod geldt. Dat meldt het waterschap.

De afgelopen week is er redelijk wat regen gevallen en dat is volgens het waterschap voldoende om het onttrekkingsverbod in te trekken.

Oppervlaktewater wordt gebruikt voor het beregenen van gewassen en het bewateren van bomen. Om de flora en fauna tijdens extreem droge periodes te beschermen, kondigde het waterschap eerder een onttrekkingsverbod af. Dat gebeurt wanneer het water in de beken laag staat. Inmiddels is het waterpeil weer hoger en kan het verbod worden ingetrokken.

Dat wil volgens het waterschap niet zeggen dat de droogte voorbij is. De grondwaterstanden zijn op de meeste plekken nog erg laag voor de tijd van het jaar.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.