Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

‘We kunnen niet iedereen redden.’ Het houdt een keer op met de Bossche miljoenen voor corona

DEN BOSCH - De maatregelen die de gemeente Den Bosch de eerste maanden van de coronacrisis genomen heeft, komen op vier tot zes miljoen euro. En hoewel er ook de komende tijd geld nodig is, geeft wethouder Jan Hoskam van Financiën een waarschuwing. ,,We zitten niet oneindig in ons geld. We kunnen niet iedereen redden.’’

De miljoenen euro’s die de gemeente tot nu toe kwijt is aan de coronacrisis variëren van ondersteuning in armoede tot het aanschaffen van laptops voor thuisonderwijs en van kwijtschelding van leges voor het niet doorgaan van evenementen tot het gratis thuisbrengen van reisdocumenten. De cultuurinstellingen in de gemeente kunnen op 950.000 euro aan steun rekenen.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.