Volledig scherm
PREMIUM
Tijdelijk directeur Gijsje van Honk van het Theater aan de Parade is te verstaan gegeven in te binden rond de komst van een Kaaihal. © Marc Bolsius

Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch

DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater.  Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad. 

Mede-initiatiefnemer Verkadefabriek geeft niet op en heeft de Bossche gemeenteraad gistermiddag in een brief om een laatste kans gevraagd. Die brief zou aanvankelijk ook door directie en RvC van het theater ondertekend worden. In mei verklaarden Van Honk en Verkadefabriekdirecteur Jan van der Putten nog serieus genomen te willen worden en gezamenlijk de gemeenteraad om een oordeel te vragen. Onder meer omdat B en W niets zien in een Kaaihal als tijdelijk theater, zolang niet duidelijk is of het huidige theater wordt gesloopt en en het nieuwe theater er daadwerkelijk komt. 

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.