De woonboot die flink slagzij maakt, hangt in de takels.
Volledig scherm
De woonboot die flink slagzij maakt, hangt in de takels. © Marc Brink/BD

Woonboot Ertveldplas is weer droog: ‘Verzekering gaat na of er kan worden gewoond’

UPDATEDEN BOSCH - ,,De woonboot is weer droog. Maar de verzekeringsexpert gaat na in hoeverre er weer kan worden gewoond.’’ Dat zegt een medewerker van het bedrijf Hebo Maritiem dat woensdag een ‘reddingsoperatie’ uitvoerde bij de woonboot die sinds 16 februari door de storm Dennis flink slagzij maakte op de Bossche Ertveldplas. 

Nagegaan is of de betonnen bak waar de boot op rust lek is. Daar blijkt niks mee aan de hand te zijn. ,,Waarschijnlijk is water in de boot gekomen door de hevige golfslag’’, aldus de medewerker.  

Het bedrijf liet dinsdag vanuit Lobith een drijvende bok naar de gehavende woonark gevaren.  Nadat een duiker woensdagochtend kabels had bevestigd, werd de gedeeltelijk gekapseisde woonboot door een hijskraan tot aan de waterlijn gehesen.

Nadere inspectie

Halverwege de dag werd begonnen om een grote hoeveelheid water uit de woonark te pompen. Daarna werden de boot en de bak boven het water getakeld. Dat was nodig voor een nadere inspectie. ,

Dinsdag werd gedacht dat het karwei ongeveer een halve dag in beslag zou nemen. Maar dat is dus niet gelukt.  

De eigenaar van de woonboot en een verzekeringsexpert keken toe bij de werkzaamheden. De  eigenaar wenste geen toelichting te geven.