Een deel van het voormalige KPN kantoor aan de Prins Bernhardstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het voormalige KPN kantoor aan de Prins Bernhardstraat. © Marc Bolsius

Zayaz gaat 60 appartementen verhuren in Amadeiro in Zuidwalkwartier Den Bosch

DEN BOSCH - Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het kolossale KPN-pand aan de Prins Bernhardstraat in het Zuidwalkwartier in Den Bosch verkocht aan Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Het deel waar zestig sociale huurwoningen gepland staan, wordt zo goed als zeker verkocht aan woningcorporatie Zayaz. Boelens de Gruyter laat wel alle geplande ruim 200 nieuwe woningen bouwen.

Inhoudelijk verandert er niet zo gek veel aan de plannen die al eerder gepresenteerd zijn, bevestigt Rogier Rombouts van Boelens de Gruyter. ,,Wij houden zelf het middendeel van het pand, links en rechts van de entree met glas-in-lood voorstelling, om er geheel nieuwe kantoorruimten van te maken. En het is nog steeds zo dat er onder het glas-in-lood een doorgang komt naar de binnentuin van de nieuwe woningen.’’ De kantoorruimte is ongeveer 4.000 vierkante meter groot.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.