Volledig scherm
PREMIUM
cover pixelparadijs © Eric Schreurs

Zoon brengt ode aan Joep Lennarts, fotograaf met zwak voor rauwe kantjes van het leven

DEN BOSCH - Acht jaar na de veelbesproken dood van Joep Lennarts gaat het eindelijk weer over het leven van de Bossche fotograaf. Zoon Daniël werkte mee aan een boek met het beste werk van zijn vader. ,,We hadden het idee meteen na zijn dood al, maar iedereen had tijd nodig om bij te komen.”

,,Helemaal omhoog”, roept Daniël Lennarts van bovenaan de trappenhal. De klim naar zijn appartement op twee hoog in Den Bosch leidt voorbij foto’s van wereldberoemde artiesten. Keith Richards, Pete Townshend, Bruce Springsteen. Portretten van Miles Davis en Snoop Dogg sieren de eetkamer, waar de 28-jarige bewoner gaat zitten. ,,Allemaal foto’s van mijn vader. Hij heeft voor zijn werk overal vooraan mogen staan met zijn camera. Ontzettend gaaf.”

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”