Volledig scherm
PREMIUM
cover pixelparadijs © Eric Schreurs

Zoon brengt ode aan Joep Lennarts, fotograaf met zwak voor rauwe kantjes van het leven

DEN BOSCH - Acht jaar na de veelbesproken dood van Joep Lennarts gaat het eindelijk weer over het leven van de Bossche fotograaf. Zoon Daniël werkte mee aan een boek met het beste werk van zijn vader. ,,We hadden het idee meteen na zijn dood al, maar iedereen had tijd nodig om bij te komen.”

,,Helemaal omhoog”, roept Daniël Lennarts van bovenaan de trappenhal. De klim naar zijn appartement op twee hoog in Den Bosch leidt voorbij foto’s van wereldberoemde artiesten. Keith Richards, Pete Townshend, Bruce Springsteen. Portretten van Miles Davis en Snoop Dogg sieren de eetkamer, waar de 28-jarige bewoner gaat zitten. ,,Allemaal foto’s van mijn vader. Hij heeft voor zijn werk overal vooraan mogen staan met zijn camera. Ontzettend gaaf.”

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.