Volledig scherm
© Band Trip to Dover

Band Trip to Dover uit Liessel lanceert vinyl-lp

VIDEOEINDHOVEN - De band Trip to Dover uit Liessel presenteert zaterdag 1 april zijn vinyl-lp Fade Into Gold  bij POPEI in Eindhoven.

De schijf met acht songs verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks op het label Final 500 Records. De groep van het echtpaar Johannes en Olga Taal maakt alternatieve dancerock. De lp is de opvolger van mini-album Kiss Fight Dance dat in 2014 verscheen. 

Tournee
Die plaat was volgens de bandleden een ‘reflectie op het omgaan met tragedie en verlies’. Met Fade Into Gold  begint het Liesselse duo aan een nieuw hoofdstuk. ,,Enerzijds gaat de plaat over niet-weten wat de toekomst brengt, maar ook over weer durven ademhalen en omarmen wat komen gaat.”

Trip to Dover werd als vierkoppige formatie opgericht in het Britse Brighton, destijds de woonplaats van Johannes en Olga Taal. ,,In de periode van Kiss Fight Dance zijn we door tragische familie omstandigheden terug gegaan naar Nederland. In dit proces hebben we op een gegeven moment ook de knoop doorgehakt om als duo verder te gaan”, vertelt Olga. ,,Het voelde als een natuurlijke transitie, waarmee we meer rust en tijd creëerden om uit te vinden hoe we nu eigenlijk verder wilden, muzikaal én ook praktisch. Er waren tijden dat we met tien verschillende drummers werkten. Dat was gewoon niet te doen, zeker niet als je een maand lange tournee op het programma hebt staan, waarbij je wel elke avond dezelfde kwaliteit live-show wilt geven.”

De band gaat de nieuwe plaat promoten tijdens een tournee door Engeland, Nederland en Duitsland, gevolgd door een aantal zomerfestivals. Het optreden in POPEI (Klokgebouw 300) begint zaterdag om 20.30 uur.

Volledig scherm
Trip to Dover. © Marcel Krijgsman