Volledig scherm
Deurne Davy Denkers, danser uit Deurne, is onderdeel van de dansgroep Avant Garde. Zij doen mee aan tv-wedstrijd Time to Dance en winnen de de hoofdprijs van 50.000 euro. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Davy Denkers wint met zijn dansgroep Time to Dance en dat viert hij in 'zijn' Deurne

DEURNE - Het begon met een reeks halsbrekende toeren in een Hilversumse televisiestudio en eindigde gisterenavond met gehos op een tafel in een Deurnes café. Davy Denkers heeft met zijn dansgroep Avant Garde Time to Dance gewonnen, een op tv uitgezonden danscompetitie. En dat moest uiteraard gevierd worden met zijn achterban in zijn woonplaats Deurne.

Zijn familieleden, vrienden en pupillen (Denkers geeft ook dansles) moesten tot na half elf wachten om het verlossende woord uit de mond van de jury van de RTL 4-show te horen. Dit in tegenstelling tot Denkers en zijn dansmakkers zelf. Zij werden al in de winter uitgeroepen tot winnaar en moesten sindsdien hun kaken stijf op elkaar houden. Maar wisten de intimi eigenlijk diep van binnen al niet van een nieuwe victorietocht? Immers, waarom zou Denkers anders zijn achterban via internet optrommelen om toch vooral in Café De Brouwer naar de finale-uitzending te komen kijken? Een herhaling van het scenario van twee jaar geleden, toen Denkers met Avant Garde Battle on the Dancefloor won en dit in hetzelfde etablissement vierde met zijn entourage.

Underdog in de provincie

Die feestjes in het hartje Deurne bewijzen trouwens dat de banden van Denkers met zijn thuisdorp nog lang niet zijn uitgewist. ,,Je kan wel ten koste van alles in Amsterdam willen wonen om daar in de 'scene' te zitten, maar het heeft juist zijn charme om als een soort underdog in de provincie te blijven wonen. Dat laat zien dat je er wat voor over hebt, bijvoorbeeld ver reizen voor je grote passie.'' Dat geldt voor alle dansers in Avant Garde. Ze wonen kriskras verspreid door heel Nederland (en België) en afstanden van 250 kilometer overbruggen voor een repetitie zijn geen uitzondering.

Bovenal, Denkers houdt van Deurne, en Deurne van Denkers. Tientallen zijn naar De Brouwer gekomen en de ene hartelijke begroeting volgt op de andere. Ook massaal aanwezig: jongens en meisjes die van het wonderkind zelf les krijgen. Zo ook Sandra Swinkels (15). Ze kreeg nog dansles van Davys vader Ronald, nu leert Denkers junior haar de fijne kneepjes van het hiphopdansen. ,,En hij houdt het uitdagend. Davy zoekt het creatieve op.'' En ook Avant Garde vindt zichzelf steeds opnieuw uit, valt ook jurylid Dan Karaty op. ,,Jullie hebben een merk neergezet, maar blijven steeds veranderen.'' Denkers voelde zichzelf steeds beter worden. ,,Ik ben echt gegroeid, ook als persoon.'' Streef vooral je passie na, predikt hij soms op middelbare scholen. ,,Tegenwoordig moet alles via stappenplannen, maar iemand die echt zijn droom najaagt slaat die over.'' En uiteraard droomt Denkers zelf van het grote podium.

Intussen balanceert de drukbezet man zijn danscarrière met zijn relatie met Milou. Iets dat volgens haar moeder Mieke van Nunen hem prima afgaat. ,,Cruciaal daarin is dat Milou fanatiek turnt. Dan snap je van elkaar waarom je alles voor je passie overhebt.''

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement