Volledig scherm
Thijs van Rooij (r) en Wim van der Schoot. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Missie volbracht: een eigen winkel in Deurne

DEURNE - Hij is net 31 en werd onlangs de eigenaar van zijn derde eigen winkel: de Telecombinatie in Deurne. Voor Thijs van Rooij uit Vlierden is zijn laatste aanwinst een jongensdroom die uitkomt. 

Hij had er al jaren zijn zinnen op gezet: een eigen winkel in Deurne. Inmiddels kan Thijs van Rooij uit Vlierden zijn droom afvinken. Onlangs kwam de vestiging van Telecombinatie in het centrum van Deurne op zijn naam te staan.  
Deurne is zijn derde winkel. Eerder nam hij ook Telecombinatie in Gemert en Asten over. 

De drie winkels waren lange tijd in het bezit van Wim van der Schoot en Thijs van Rooij samen. Onlangs was het moment daar om op eigen benen te staan en nam Van Rooij de aandelen van Van der Schoot over. ,,Voorlopig ben ik dus blut, haha. Maar dan heb je ook wat."

Van Rooij studeerde small business en retail management in Breda. Een eigen winkel wilde hij altijd al, vertelt hij. De telecomwinkel waar hij eerder werkte kon hij niet overnemen en dat dreef hem richting Wim van der Schoot.  

De Deurnenaar was (en blijft) eigenaar van de inkooporganisatie van de Telecombinatie. Bij de transfer van Van Rooij in 2011 werd de toekomstige overname van de drie winkels al beklonken. Van der Schoot: ,,Ik had besloten dat ik er te zijner tijd wilde uitstappen. Ik kende Thijs al langer en heb hem daarom benaderd."

Meerwaarde

Wim van der Schoot gaat het nu rustiger aan doen.  ,,Ik sluit een boek van 35 jaar ondernemen hier in Deurne. Dat zal wennen zijn, ja." Van der Schoot begon zijn carrière in de auto's. Na de introductie van de autotelefoon raakte hij gefascineerd door mobiele telefoons. Hij richtte de webshop gsm track op maar zag uiteindelijk geen brood meer in online verkoop. ,,Persoonlijk mensen helpen, dat heeft veel meer meerwaarde. Het aanbod is veel en veel te groot. Ik geloof dat in de toekomst vooral vraag is naar service. Mensen willen af van al het gedoe. Ze willen uit vertrouwen aankloppen en zeggen: hier, regel het maar voor mij."
Van Rooij knikt. Hij gelooft ook in een verbreding van de diensten, zoals het uitzoeken van de goedkoopste energieleveranciers. Of welke provider het beste past als Deurne wordt voorzien van glasvezel. ,,Dat is het eerste waar ik me helemaal op ga storten. We zijn officiële dealer en mensen kunnen hier vrijblijvend aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in glasvezel via glasvezelvoordeurne.nl." 

Tegen de druk van drie winkels en de zorg voor vijftien personeelsleden ziet Thijs niet op. ,,Het is een grote verantwoordelijkheid, ja. Maar ik ben al ruim zes jaar bezig en de andere twee winkels heb ik ook al een tijdje. Het is een super vette uitdaging."