Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jean Pierre Reijnen

Acht wagens uit optochten Vlierden, Zeilberg en Helenaveen gehaald

DEURNE - Zes carnavalswagens zijn de afgelopen dagen uit de optochten in Helenaveen, Vlierden en Zeilberg verwijderd omdat controleurs een flinke hoeveelheid alcohol aantroffen. Bovendien werden in Helenaveen twee groepen verwijderd vanwege het lawaai dat van hun wagen kwam en moest één groep de geluidsinstallatie uitzetten.

Boetes zijn er niet uitgedeeld omdat de makers binnen het half uur vertrokken, licht een woordvoerder van de gemeente Deurne toe. ,,Het ging niet om twee kratjes, maar om honderden flesjes bier, wijn en sterke drank. De afspraak is helemaal geen alcohol", zegt hij.

Carnavalsvierders in Helenaveen hadden maandagmiddag het meest lak aan de regels constateerde de gemeente. Voorafgaande de optocht werden al drie wagens verwijderd: twee vanwege de hoeveelheid aanwezige alcohol en eentje omdat het geluid veel te hard was. Tijdens de stoet werd nog een groep met haar creatie weggestuurd vanwege de hoge decibellen. Andere bouwers hadden meer geluk en mochten hun weg vervolgen nadat de geluidsinstallatie op de wagen was uitgezet.

Drie carnavalswagens in de optocht van Vlierden werden zondag kort na de start een zijstraat in gedirigeerd terwijl de rest van de feeststoet verder de wijk door trok. In Zeilberg werd diezelfde dag één wagen staande gehouden door een team controleurs van de organiserende carnavalsvereniging, gemeente Deurne en de politie. In alle gevallen was de aanwezige alcohol de aanleiding.

Hadden de feestvierders de termijn van dertig minuten overschreven, dan had een geldstraf van vijfduizend euro tot maximaal tien mille kunnen volgen. Met die strenge regelgeving wil de gemeente de overlast beperken.

De gemeentewoordvoerder kon echter ook nog positief nieuws over feestvierend Deurne melden. ,,De optocht in Deurne is goed gegaan. Daar zijn geen problemen geweest."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement