Volledig scherm
Wijkagent Frans Beijers.

Anonieme tips leiden in Neerkant tot de ene na de andere hennepvondst

NEERKANT - Het begin: twee keer vijf hennepplanten in Neerkantse achtertuinen. Twee dagen later: weer een adres met vijf stuks achter het huis, flinke exemplaren, gezellig bij de droogmolen voor de schone was.

Dan een woning met zeven planten en een plek waar de hennep al is geruimd. En dan nog maar een adres met vijf planten in de tuin. Alles in negen dagen tijd; een aardige oogst. Wat is er aan de hand in Neerkant? Feit is dat de dorpelingen die we deze donderdag spreken uitermate luchtig doen over de kwestie. Al gaat naamsvermelding in het ED dan toch net te ver.

Paar planten
"Hennep? Ach, die paar planten, waar gáát het over? Iedereen weet het, maar haalt er zijn schouders over op. Als morgen iemand bij mij aanbelt, dan mag ie gerust vijf planten in mijn tuin zetten", zegt de een. "Volgens mij is het toch wel wat gestructureerder", meldt zijn compagnon. "Ik bedoel: op zo veel plekken vlak bij elkaar... Maar een groot item is het inderdaad niet."

De een weer: "Er is hier in het dorp een mevrouw met een gevaarlijke hond. Da's een veel groter probleem."

Nette burgers
Ook wijkagent Frans Beijers relativeert. Het mág niet, wiet kweken, dat is duidelijk. Maar van zware criminaliteit lijkt hier geen sprake. Beijers spreekt van 'nette burgers'. Ze kennen in elk geval blijkbaar goed de regels. Nou ja, op die ene met zeven planten na dan. Die krijgt een proces-verbaal. "Vijf planten of minder valt onder het gedoogbeleid", aldus Beijers. "Als iemand voor de eerste keer wordt betrapt, wordt hij of zij niet vervolgd. Waarschijnlijk worden deze zaken door justitie geseponeerd."

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
Hennepplanten in Neerkant. © Wijkagent Frans Beijers

Deurne e.o.