Volledig scherm
stockpzc stockadr politie agent © Eldridge Pentury

Arbeidsmigranten weggehaald uit brandgevaarlijke kamers in Deurne

DEURNE - Dinsdagavond zijn acht arbeidsmigranten weggehaald uit een brandgevaarlijke locatie in Deurne. Zij verbleven daar illegaal. Het Peelland Interventie team (PIT) heeft per direct kamers gesloten. 

Op het terrein waar de controle plaatsvond trof het PIT een zogenaamde nissenhut aan, die werd bewoond door de acht arbeidsmigranten en de twee hoofdbewoners. De loodsen zijn illegaal gebouwd, aldus het PIT. Ook is er geen vergunning aangevraagd voor het huisvesten van de arbeidsmigranten. Bovendien is de situatie in strijd met het bestemmingsplan.

De acht arbeidsmigranten zijn elders ondergebracht door het uitzendbureau waarvoor zij werken. Er wordt een handhavingstraject opgestart tegen de aangetroffen illegale situatie.

Verder was er sprake van diverse milieuovertredingen op het terrein. De eigenaar wordt hierover aangeschreven en er vindt een nieuwe controle plaats. Netbeheerder Enexis constateerde dat er stroom werd gebruikt, waarvoor niet was betaald. De eigenaar ontvangt hiervoor een naheffing.

Bij de controleactie waren politie, brandweer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), GGD, gemeente Deurne en netbeheerder Enexis betrokken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement