Volledig scherm
Auto in kanaal op Kadeweg in Helmond © Bert Jansen

Auto belandt in kanaal tussen Asten en Helmond

ASTEN/HELMOND - Op de Kadeweg, de weg aan de oostkant van de Zuid-Willemsvaart tussen Asten en Helmond, is vrijdagochtend een auto in het kanaal beland.

De bestuurder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Volgens de politie heeft de man verklaard dat hij uit moest wijken voor een tegenligger, in de berm belandde, de controle over zijn voertuig verloor en vervolgens in het kanaal reed. De wagen is gezonken en wordt later geborgen.

Volledig scherm
Auto in kanaal op Kadeweg in Helmond © Bert Jansen
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.