Volledig scherm
© Thinkstock

Benefiet voor kinderziekenhuis in muziekcafé Tam Tam Deurne

DEURNE - Vrijdagavond staat het podium van Tam Tam in Deurne helemaal in het teken van een benefietconcert om geld op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Op het programma staan optredens van de Nederlandse bands Black Horse Society, Joshua Woods (invloeden van Elbow, Radiohead en The National) en The Minor Details (denk aan Mono, Room 101) en de Ierse indie band Delorentos (inspiratie: de vroege Coldplay en Snow Patrol). Black Horse Society speelde al eerder in de Tam Tam, was te zien op festivals als Vestrock en toerde meerdere malen met The Posies. Het Rotterdamse viertal weet invloeden van The Boxer Rebellion en The Verve te integreren in een geheel eigen geluid.

De entree is gratis. Er staat een pot op de bar die bedoeld is voor vrijwillige donaties die helemaal ten goede komen aan het Sophia Kinderziekenhuis. Tam Tam ligt aan de Molenstraat in Deurne. Aanvang liveprogramma 21 uur.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.