Volledig scherm
Langstraat in Deurne © FotoMeulenhof

Bezwaarmakers Langstraat eisen nieuw ontwerp voor parallelwegen

DEURNE - Ruim honderd bezwaarmakers keerden zich onlangs tegen het nieuwe ontwerp voor de parallelwegen naast de N270 in Deurne. Dinsdag lichtte een aantal van hen de bezwaren toe voor de hoorcommissie van de gemeente. De meerderheid wil dat er nieuwe plannen gemaakt worden.

Omwonenden van de N270 (Langstraat) in Deurne eisen dat er een nieuw ontwerp voor de weg wordt gemaakt, dat wel in samenspraak met hen gemaakt wordt. Tot die slotvraag kwam de advocaat van het merendeel van de bezwaarmakers, Niels Crooijmans,  gisteren tijdens de hoorcommissie van de gemeente Deurne.
Die commissie bestaat uit raadsleden van de verschillende partijen. Zij namen vooral het gebrek aan draagvlak hoog op, aldus Crooijmans.

Teleurgesteld

Bewoners zijn teleurgesteld over de hele gang van zaken en keerden zich onlangs  voor de tweede maal op rij in groten getale tegen het ontwerp van de N270. De mensen zijn overigens niet tegen de plannen voor de provinciale weg, maar tegen de nieuw aan te leggen parallelwegen. De afmetingen daarvan zijn volgens bezwaarmakers te krap.  

De groep liet verkeersbureau Juust de plannen doorlichten. Aan de hoorcommissie werd gisteren dan ook gevraagd of  dit rapport vanuit de gemeente door een deskundige beoordeeld kan worden. ,,Verder willen wij het college opdragen om eerst met de omgeving in gesprek te gaan. In de stukken staat dat dit bij het nieuwe ontwerp gebeurd is, maar dat hebben de bewoners helemaal niet zo ervaren.”

Daarnaast willen de bezwaarmakers graag horen wat het gemeentebestuur vindt van alle alternatieven die ze hebben aangedragen.