Volledig scherm
Uitrit in Deurne © Tom Valstar/fotomeulenhof

Bezwaren tegen uitrit Knapen Trailers in Deurne allemaal afgewezen

DEURNE - De bezwaren tegen de nieuwe voorrangsregel bij de uitrit van Knapen Trailers zijn allemaal afgewezen. Een onafhankelijke bezwarencommissie stelt dat het verkeersbesluit van de gemeente Deurne op juiste gronden is genomen.

Bezwaarmakers zijn het niet eens met de voorrangssituatie ter hoogte van de uitrit van Knapen Trailers. Fietsers op de Liesselseweg moeten ter hoogte van het bedrijf in- en uitgaande vrachtwagens voor laten gaan. Dat is volgens de tegenstanders niet alleen 'erg onveilig', ook zetten zij vraagtekens bij de noodzaak. Knapen heeft een tweede toegang aan de Dr. Hub van Doorneweg. Het besluit van de gemeente kreeg eerder de steun van politie en de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland omdat het de veiligste oplossing zou zijn.

In totaal dienden vier partijen een bezwaar in. Een van hen sprak namens meerdere Deurnenaren. Deze werden, net als twee anderen, niet ontvankelijk verklaard.
Dit omdat zij 'niet in de directe nabijheid van de betreffende verkeerssituatie woonachtig zijn, dan wel een direct zicht hebben op de situatie.'
De bezwaren van de Fietsersbond - de vierde partij - werden inhoudelijk afgekeurd. Het besluit is 'op goede gronden' genomen. Wel moet de gemeente een uitgebreidere motivering bij het besluit voegen.

Deurne e.o.