Volledig scherm
© DG

Bouwplan voor pastorietuin Zeilberg trekt veel publiek op lastige avond

ZEILBERG - Er was nog een belangrijke informatieavond in Zeilberg, over het buitengebied. En PSV speelde in de Champions League. Toch stonden Wilma Koolen-Hermkens van de parochie Heilige Willibrord en Martien Bots van Bots Bouwgroep woensdag om 20.00 uur in sociaal-cultureel centrum Den Draai voor een volle zaal; ruim vijftig belangstellenden.

De twee peilden de animo voor het bouwplan voor de pastorietuin: acht starterswoningen (tweekappers), vier of zeven seniorenpatio's en eventueel vijf à zes tiny houses (tot vijftig vierkante meter). Met die mix moet het terrein achter de St. Willibrorduskerk een nieuwe functie kunnen krijgen, zoals de kerk zelf die eerder al kreeg (fitnessclub/dansstudio). Het bisdom wil een bepaald bedrag voor de grond hebben, vandaar.

De aanwezigen waren positief over het algehele beeld en de vele mogelijkheden per adres: wel of geen dakkapel, wel of geen aanbouw, et cetera. Sommigen schrokken wel van de prijzen, rond de 200.000 euro voor een starterswoning en ongeveer 300.000 voor een seniorenpatio. "Maar ik wil geen bedragen gaan noemen die ik straks niet waar kan maken", zei Bots. "De markt trekt aan. Dit zijn reële prijzen. En de woningen zijn vrij op naam (geen notariskosten, red.)."

Lees donderdag meer in het ED of in de digitale krant.

Deurne e.o.