Volledig scherm
© Bert Jansen

Brand Someren-Heide wordt zo snel mogelijk gedoofd; dorp krijgt overlast

SOMEREN-HEIDE - De brand bij Van den Hoogen Recycling aan de Groeneweg in Someren-Heide wordt zo snel mogelijk gedoofd. Dat meldde burgemeester Alfred Veltman dinsdagavond in een volle grote zaal van gemeenschapshuis De Bunt.

Het plan is om brandende resten autobanden uit de grote hoop te halen, ze te isoleren en af te koelen en ze daarna direct af te voeren. De dorpelingen lieten tijdens de bijeenkomst merken dat zij veel meer zien in het afdekken van het vuur met zand. Maar Veltman hield vol dat de gekozen aanpak de beste is.

Scepsis
De burgemeester had achter de tafel op het podium gezelschap van brandweercommandant Ben van Otterdijk, iemand van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en een verzekeringsman. Voor allemaal gold dat hun woorden vooral scepsis opwekten. Someren-Heide voelt zich al jaren niet serieus genomen als het gaat om de zaak Van den Hoogen en dat werd nu pijnlijk duidelijk.

Wind
Veel dorpelingen vrezen voor komende nacht. Dan draait de wind waarschijnlijk zodanig dat de rook het dorp in trekt. De antwoorden op vragen over de gevaren van blootstelling aan die rook en over schade aan huizen, auto's en andere goederen overtuigden niet.

Lees woensdag meer in het ED of in de digitale krant.

Deurne e.o.