Volledig scherm
Tweede brand in Deurne. © Bert Jansen

Brandstichter Deurne sloeg mogelijk vaker toe

DEURNE - De vermoedelijke brandstichter sloeg in de nacht van vrijdag op zaterdag niet alleen toe aan de Berkenstraat in Deurne, maar mogelijk ook enkele tientallen meters verderop aan de Eikelstraat. Ook hier bleven de bewoners ongedeerd. Bij deze twee incidenten lijkt het dit keer te zijn gebleven, zegt de brandweer.

De familie Linders zag zaterdagochtend rond half tien pas de schade naast de oprit. Het zwarte doek dat het hekwerk tussen hun oprit en het terrein van de buurman bedekt, was over de lengte van een meter of tien helemaal weggesmeuld. De vrouw des huizes dacht eerst dat de buurman het doek had weggehaald, totdat ze de zwarte verbrande resten onderaan het hek zag liggen. Ze hadden 's nachts helemaal niets gemerkt. 

Schadevrij

Mogelijk heeft het doek na het aansteken niet echt hard gebrand en is het weggesmolten. Want behalve het gaas en een enkel dwarslatje is er niets beschadigd. Zelfs hun auto die er vlak naast geparkeerd stond, de poort en een aangrenzend schuurtje van de buurman waren helemaal schadevrij.

De recherche was zaterdagochtend al langs geweest voor onderzoek. Camerabeelden lijken er in de directe omgeving niet te zijn. Er wordt gezocht naar verbanden tussen de zaken.

Sporenonderzoek

Aan de Berkenstraat vond zaterdagmiddag nog sporenonderzoek plaats. De carport en brandresten naast de woning van een 81-jarige Deurnese zijn gefotografeerd. De vrouw werd net voor half vijf wakker - mogelijk door haar hondje - en zag het vuur. Haar voordeur kon ze niet uit omdat daar de brand woedde. Schreeuwend vanuit haar kleine tuintje kon ze buren alarmeren. Die gooiden het woonkamerraam stuk, maar politie-agenten hielpen haar uiteindelijk over de schutting naar de buren.

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Het pand na de mogelijke brandstichting in Deurne. © Bert Jansen

Metershoge vlammen

Behalve de carport raakte ook een naastgelegen schuur beschadigd door het vuur en de rook. Een tuin verder kreeg een buurman de vlammen enkele meters in zijn tuin. Onder meer zijn kunstgras werd deels vernield.

De politie maakte een paar maanden geleden al bekend dat ze zoekt naar verbanden tussen branden die Deurne al langer teisteren. Op 6 juni en 21 juli vonden 's nachts ook meerdere branden plaats.

Volledig scherm
Tweede brand in Deurne. © Bert Jansen
Volledig scherm
Tweede brand in Deurne. © Bert Jansen
Volledig scherm
Tweede brand in Deurne. © Bert Jansen