Volledig scherm
Burgemeester Gerard Daandels op archieffoto bij de opening van een natuurwinkel in Helenaveen. foto René Manders

Burgemeester Deurne weg

DEURNE - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne heeft burgemeester Gerard Daandels vrijdag zijn vertrek aangekondigd. Op 31 oktober legt hij zijn functie neer.Daandels is dan ruim 10 jaar burgemeester van de gemeente Deurne geweest. Daarvoor was Daandels burgemeester van Liempde (5 jaar) en Mill (7 jaar).


De heer Daandels verklaarde desgevraagd dat hij samen met zijn vrouw Paula ook na zijn aftreden in Deurne zal blijven wonen, "Ik ben toch Deurnenaar", zo zei hij.


Enigszins geëmotioneerd zei Daandels, dat hij 10 jaar lang in het prachtige en dyamische Deurne de ruimte heeft gekregen. "Samen met velen heb ik diverse nieuwe ontwikkelingen in gang mogen en kunnen zetten".


De vertrekkende burgemeester benadrukte dat hij niet opstapt om moeilijke kwesties als de Spoorzone, het glastuinbouwgebied en de bezuinigingsronde te ontvluchten. Daandels noemde het verstandig om de nieuwe gemeenteraad op 3 maart zo snel mogelijk aan het werk te zetten om een nieuwe 'veel betere' voorzitter of voorzitster te zoeken voor de komende, interessante, maar niet gemakkelijke jaren, waar Deurne doorheen zal moeten.


Daandels sloot zijn nieuwjaarstoespraak af met de opmerking dat hij persoonlijk, weliswaar voor beperkte tijd, op provinciaal en regionaal niveau beschikbaar zal blijven voor klussen op het gebied van de plattelandsontwikkeling en de leefbaarheid van de kleine kernen.


"Er is op dat terrein, brabantbreed, nog heel veel vrijwilligerswerk te verzetten en ik wil daar gaarne mijn steentje aan bijdragen", aldus burgemeester Daandels.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement