Volledig scherm
Hilko Mak. foto René Manders

Burgemeester Mak uit Deurne wil oplossing voor 'zijn' thuiszittende kinderen

DEURNE - Er moet met spoed een oplossing komen voor kinderen die thuis zitten omdat ze op geen enkele school terechtkunnen. Burgemeester Hilko Mak van Deurne riep tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de minister op om de Wet Passend Onderwijs aan te passen.

,,Twee weken geleden ontving ik een wanhoopskreet van een ouder. Zijn dochter ontvangt al geruime tijd, evenals nog meer Deurnese kinderen, geen onderwijs meer. De Wet Passend Onderwijs biedt voor deze groep kinderen -het zijn er ruim 10.000 in Nederland- geen soelaas. De scholen kunnen de extra inspanningen die er nodig zijn voor deze kinderen niet adequaat leveren.

Dit signaal kan ik als burgemeester van Deurne niet naast me neerleggen", aldus Mak zondag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. "Ik roep de minister op om de wet zodanig aan te passen dat ook deze kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Het kan niet de bedoeling zijn dat deze kwetsbare kinderen, omdat ze geen passend onderwijs krijgen, nu al zijn voorbestemd voor de latere jeugdzorg."

In zijn toespraak brak Mak verder vooral een lans voor een verdraagzame samenleving waar mensen oog hebben voor elkaar en niemand buiten de boot valt.

Deurne e.o.