Volledig scherm
Burgemeester Veltman van Someren

Burgemeester Veltman van Someren vertrekt per 1 december 2017

SOMEREN - Burgemeester Alfred Veltman van Someren heeft donderdagavond aan de raad medegedeeld dat hij over een jaar, per 1 december 2017, het burgemeestersambt neerlegt. Veltman heeft in zijn laatste functioneringsgesprek met de fractievoorzitters gemeld dat hij zijn ambtsperiode, die duurt tot april 2018, niet vol zou maken.

Door eerder te vertrekken wil Veltman zijn opvolger de gelegenheid geven om zich in te werken voordat de nieuwe raadsperiode in april 2018 begint.

In overleg met de Commissaris der Koning kondigt Veltman zijn vertrek ruim van tevoren aan, zodat Someren niet geconfronteerd wordt met een waarnemend burgemeester. De verwachting is dat direct na zijn aftreden een nieuwe burgemeester benoemd zal worden.

Veltman is in april 2000 benoemd in Someren en is volgend jaar ruim 17,5 jaar burgemeester van Someren. Hij hoopt volgend jaar december 68 jaar te worden en is één van de langstzittende burgemeesters in dezelfde gemeente.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.