Volledig scherm
Cor van Dijk uit Deurne © Fotopersburo van de Meulenhof bv

'De waarde van een mens herken je aan wat hij met zijn vrije tijd weet te doen'

Correspondent Bert Beulens

Deurne

In de nacht van woensdag op donderdag is Cor van Dijk in Deurne op 63-jarige leeftijd overleden.  Hij genoot grote bekendheid en waardering met de Stichting Rolstoelmeerdaagse Deurne. Dit jaarlijkse evenement tijdens de Hemelvaartvakantie groeide van twintig deelnemers in 2000 naar meer dan honderd rolstoelers uit binnen- en buitenland.

Cor van Dijk werd geboren op 5 juli 1953 in Mierlo, besteedde zijn avonduren aan een opleiding uitvoerder/aannemer en vestigde zich na werkzaamheden in Helmond en Mierlo als zelfstandige in Deurne. Daar gaf hij lessen bouwkunde aan leerlingen van internaat Vreekwijk. Meer dan twintig jaar werkte hij als vrijwilliger in huize Providentia in Sterksel, een verpleeghuis voor patiënten met epilepsie.

Begin jaren tachtig werd hij lid van de wijkraad Koolhof, vervolgens commissie- en raadslid voor DeurneNu.  Ook was hij voorzitter van ontmoetingscentrum De Wik, vice-voorzitter van KBO Deurne- Centrum, betrokken bij  soos Asteffekan en sinds 19 april van dit jaar coördinator van de vier Deurnese gilden. Kenmerkend voor hem was de uitspraak: "De waarde van een mens herken je aan wat hij met zijn vrije tijd weet te doen.”

Hij werd in 2010 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en in 2013 ontving hij samen met zijn vrouw Helmie, met wie hij twee kinderen kreeg, de Henk Beekman Bokaal voor vrijwilligerswerk. Ondanks een slopende ziekte en een ingrijpende operatie bleef Van Dijk zich betrokken voelen bij alle actuele gebeurtenissen.

De uitvaartdienst is op dinsdag 20 december om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk waarna de begrafenis plaatsvindt in besloten kring. Foto 

Cor van Dijk, Foto René Manders/Fotomeulenhof

Deurne e.o.