Volledig scherm
Aanwonenden van de Langstraat in Deurne over de aanpak plannen van deze weg © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Deurne gaat plannen Langstraat helemaal over doen

DEURNE - Kilometers aan papier en tekeningen kunnen de kliko in: Deurne trekt alle plannen voor de Langstraat (N270) in. De gemeente gaat een nieuw ontwerp maken vanwege het groot aantal bezwaren van bewoners. 

Deurne zet een streep door alle plannen voor de herinrichting van de Langstraat. Na een vloedgolf van bezwaren van omwonenden gaat de gemeente terug naar de tekentafel. De reconstructie van de weg loopt hierdoor op zijn minst acht maanden vertraging op.
Deurne wil op deze manier een gang naar de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, voorkomen. ,,We moeten meer tijd nemen om tot een goed plan te komen waarvoor ook voldoende draagvlak is bij de omwonenden”, zegt verantwoordelijk wethouder Verhees. 

Opnieuw onderzoek

Op de plannen kwamen 34 zienswijzen binnen van onder andere omwonenden en de fietsersbond. Velen van hen waren van plan om het ontwerp tot aan de hoogste rechter aan te vechten.  
Er zijn vooral vraagtekens over de verkeersveiligheid. Daarom wordt er opnieuw een onderzoek uitgevoerd. 
Ook wordt gekeken naar de oplossingen voor geluidsoverlast.  
,,Achteraf blijkt dat de nieuwe situatie voor omwonenden minder duidelijk is dan wenselijk. We vinden dat dit beter moet.”

In het nieuwe ontwerp neemt de gemeente de bezwaren van omwonenden mee, aldus wethouder Verhees. Ook komt er weer een nieuwe hoorzitting.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement