Volledig scherm
© Cris Sohier

Deurne schaft betaald parkeren deels af, in toekomst helemaal gratis

DEURNE - Deurne kiest voor gratis parkeren. In eerste instantie kunnen centrumbezoekers in de ochtenden tot en met 13 uur en op (koop)zon- en feestdagen vrij parkeren. In de toekomst wordt betaald parkeren helemaal afgeschaft, is het streven.

Deze en andere maatregelen moeten het centrum van Deurne aantrekkelijker maken, werd dinsdagavond bekendgemaakt. De aanpassing van het parkeerbeleid moet nog goedgekeurd worden door de raad. Het bedrag dat de gemeente in 2017 misloopt aan parkeergelden wordt op 13 januari aan de raad bekendgemaakt.

Het plan ‘Samen Deurne Centrum verbeteren’ werd de afgelopen maanden opgesteld door alle bij het centrum betrokken partijen. Stichting Centrummanagement Deurne, Ondernemersvereniging Deurne, de vereniging van vastgoedeigenaren, VVV, de samenwerkende Markthoreca en de gemeente Deurne reageerden dinsdagavond met witte rook na een laatste bijeenkomst in het Cultuurcentrum. Naast de parkeertarieven wordt onder andere ingezet op de aankleding en onderhoud van straten, pleinen en panden. Er komt een onderzoek naar mogelijkheden van achtergrondmuziek en de leegstand wordt actief verminderd.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant