Volledig scherm
© anp

Deurne zegt ja tegen zonnepanelen-project

DEURNE - Ook Deurne haakt aan bij het zonnepanelen-project dat in deze regio wordt opgezet. De gemeente stelt 2.253.000 euro beschikbaar en wil hiermee 450 Deurnese daken voorzien van zonnepanelen.

Eigenaren van koopwoningen kunnen in de toekomst een beroep doen op de regeling. Zij lenen het geld van de gemeente en betalen het in vijftien jaar terug.
De gemeente koopt de zonnepanelen grootschalig in samen met de andere gemeenten in de regio. Hiervoor volgt een aanbestedingsprocedure. 

Bedenker van het project is de gemeente Landgraaf. Onlangs nam Zuidoost-Brabant het idee over. De 21 gemeenten die samenwerken willen 7.500 koopwoningen in een relatief korte periode aan zonnepanelen helpen. Waalre trekt de kar.

Het CDA Deurne was dinsdagavond de enige partij die de deelname niet steunde. Zij vinden dat het tot oneerlijke concurrentie leidt bij regionale bedrijven die ook zonnepanelen aanbieden. 

Naast het regionale zonnepanelenproject werd in de raad ook besloten dat er voortaan jaarlijks 50.000 wordt geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen. Deurne wil in 2050 een energie neutrale gemeente zijn.