Volledig scherm
Winkelgebied in Deurne © René Manders

Deurnese politiek overwegend enthousiast over centrumplannen

DEURNE - Vanuit de Deurnese politiek klinkt applaus voor de nieuwe centrumplannen. Of de raad unaniem in zal stemmen met de voorstellen? Voor een aantal partijen is er een grote maar: zij wachten af wat de financiële consequenties zijn van wegvallende parkeerinkomsten. dat wordt later deze maand bekend.

Na maanden van overleg werd dinsdagavond het plan ‘Samen Deurne centrum verbeteren’ gepresenteerd. De samenwerking tussen Stichting Centrummanagement Deurne, Ondernemersvereniging Deurne, de vereniging van vastgoedeigenaren, VVV, de samenwerkende Markthoreca en de gemeente Deurne leverde witte rook op voor maatregelen om het centrum nieuw leven in te blazen.

Akkoord
Alle betrokken partijen zijn dinsdag uiteindelijk akkoord gegaan met gratis parkeren tot 13 uur, op (koop)zondag en feestdagen. In 2019 komt er een evaluatie, waarna het streven is parkeren totaal gratis te maken.

Discussie
Uit welk potje het parkeeroffer betaald moet worden, is nog een punt van discussie binnen de politiek. ,,Heel positief dat er meerdere maatregelen komen om het centrum de moeite waard te maken. Maar als dit betekent dat de belasting voor de burgers verhoogd wordt om het verlies te compenseren, dan stemmen wij daar niet mee in”, zegt fractievoorzitter Will Tielemans van DeurneNU.

Positief
CDA-voorman Leo Cuijpers is 'honderd procent positief' over de plannen. ,,Ik ben benieuwd naar de financiële consequenties en onderbouwing. En hoe andere partijen daar op reageren."

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

Deurne e.o.