Volledig scherm
© ANP

Drie kopers voor glastuinbouw Deurne: Provincie geeft nog geen groen licht

DEURNE - Er staan drie kopers klaar voor het nieuw op te zetten mega glastuinbouwterrein in Deurne. De provincie heeft nog altijd geen groen licht gegeven voor het project vanwege stikstofregels. 

CDA Brabant en Lokaal Brabant trekken vrijdag aan de bel in een vergadering van Provinciale Staten.  Dit om het project, waarin door de provincie al miljoenen is geïnvesteerd, te redden.

Het glastuinbouwproject, 150 hectare tussen Deurne en Ysselsteyn, staat al jaren in de ijskast. De provincie kocht er negen intensieve veehouderijen uit, onder meer om er een glastuinbouwproject te realiseren. Vervolgens haakten glastuinders af vanwege de crisis.

In 2016 zette Gedeputeerde Staten het project glastuinbouw niet op de prioriteitenlijst van de zogenoemde 'Programmatische Aanpak Stikstof' (PAS). Wethouder Marnix Schlösser ging vorig jaar in gesprek met de provincie en stuurde een brief. Daarin werd onder meer gesteld dat geïnteresseerde bedrijven naar Noord-Limburg zullen trekken, omdat die provincie wel meewerkt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement