Volledig scherm
© Bert Jansen

Drugsafval gevonden in maïsveld aan Busselseweg in Asten (kaart &video)

ASTEN - Dertien vaten met drugsafval zijn dinsdagochtend rond 11.00 uur aangetroffen aan de rand van een maïsveld aan de Busselseweg in Asten.

De politie en brandweer gingen ter plekke om onderzoek te doen en metingen te verrichten. Onder meer een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plekke. De gemeente Asten heeft de tonnen en jerrycans opgeruimd. De politie doet nader onderzoek.

Volledig scherm
Vaten met drugsafval in weiland bij Asten. © Bert Jansen
Volledig scherm
Vaten met drugsafval worden onderzocht in Asten. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Dertien vaten met drugsafval zijn aangetroffen aan de rand van een maïsveld aan de Busselseweg in Asten.
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.