Volledig scherm
Nieuwbouwplannen aan het Stationsplein © Bots Bouwgroep

Een bouwrijp nieuw jaar voor Deurne

DEURNE - Het nieuwe jaar brengt nieuwe plannen in Deurne. En uitvoer van wat in het vat zat. Aan de Katoenstraat komen elf nieuwe woningen, bedrijven en een speelplek. Daarnaast gaat in 2017 de schop de grond in bij het Stationsplein.

Het lag er lang lichtelijk desolaat bij, het lege perceel van de gemeente aan de Katoenstraat. Maar daar komt het komende jaar verandering in: op de plek van de kale vlakte verrijst een tijdelijke speelplek, omringd met een veld van weidebloemen. De werkzaamheden voor de aanleg van de speelplek zijn inmiddels gestart. Grond van de Veldstraat wordt hergebruikt voor het ophogen van het terrein aan de Katoenstraat. Begin 2017 worden de door de bewoners zelf geselecteerde speeltoestellen neergezet, die uiteindelijk mee kunnen verhuizen naar de definitieve speelplek.

Een ander belangrijk project dat het komende jaar van de grond zal komen is het Stationsplein. Te beginnen met Stationsplein 30. Op dit terrein, waar nu nog het voormalige hotel Goossens staat, gaat Bots Wonen appartementen en commerciële ruimtes bouwen. De procedures daarvoor lopen, aldus de gemeente. De verwachting is dat Bots in 2017 met de sloop en bouw start. Daarnaast renoveren zij het kantoorgebouw aan de Tramstraat 2.

In de locatie Spoorlaan 21/Stationsplein 1 zit inmiddels ook beweging. Het Deurnese college wil de horecafunctie behouden, maar er is er ook ruimte voor appartementen. De gemeente zal het geheel aan het begin van het nieuwe jaar via een aanbestedingsprocedure in de verkoop brengen. Daarnaast wordt ook de fietsenstalling weer uitgebreid, omdat het gebruik ervan is toegenomen.

Volledig scherm
Nieuwbouwplannen aan het Stationsplein © Bots Bouwgroep
Volledig scherm
Nieuwbouwplannen aan het Stationsplein © Bots Bouwgroep

Deurne e.o.