Ernstig zieke Marco van Berlo in tranen na voltooien Kennedymars Someren door familieleden

SOMEREN - Zittend in zijn rolstoel tuurt Marco van Berlo de Kanaalstraat in. Het is dan 13.45 uur. De doodzieke Somerenaar (43) is op zoek naar zijn broer Frank en nicht Franca die de tachtig kilometer als eerbetoon aan hem lopen.

Zodra hij hen in het vizier krijgt komen er oerkrachten in hem los. Hij heeft de hulp van twee medewerkers van de wensambulance niet nodig en duwt zichzelf verder de finishstraat van de Kennedymars in om zijn broer te kunnen omhelzen. „Ik ben vanavond doodop, maar omdat ze voor mij lopen wil ik er per se bij zijn. Enorm dankbaar dat ze dit voor me doen”, zegt hij.

De ontmoeting raakt een gevoelige snaar bij velen. Niemand van de opgetrommelde familieleden houdt het droog. Zelfs in het publiek pinkt menigeen een traan weg. Twee uur later gebeurt hetzelfde nog een keer, zodra zus Bianca, jongere broer Remco en schoonmoeder Carona de finish van de 'Halve Kennedymars' passeren. Allemaal hebben ze de tocht afgemaakt. Naast het eerbetoon werd geld opgehaald voor het KWF Kankerfonds. In totaal is er iets meer dan 1600 euro ingezameld voor het goede doel.

Lees het complete verhaal in de papieren krant van maandag of via de e-paper.

Deurne e.o.