Volledig scherm
© Thinkstock

Ex-eigenaren van loods in Liessel eisen 150.000 euro van gemeente Deurne

DEN HAAG / LIESSEL - De voormalige eigenaren van een bedrijfsloods aan de Willige Laagt in Liessel stapten donderdag naar de Raad van State met een planschadeclaim tegen de gemeente Deurne van 150.000 euro. Onlangs hebben ze de loods verkocht.

Sinds 2011 mogen op het Liesselse bedrijventerrein geen bedrijfswoningen meer worden gebouwd. Voor die tijd onder het oude bestemmingsplan Moorveld mocht dat wel. Mede-eigenaar Anton van Hout en zijn compagnon lieten de loods in 1991 bouwen als opslagruimte voor hun toenmalige woninginrichtingszaak Van Hout en Janssen. Bij de loods hebben de winkeleigenaren nooit een woning gebouwd. Dat krijgen ze nu voor de voeten geworpen door de gemeente Deurne, die vindt dat ze te lang hebben gewacht.

Door het vervallen van de bouwmogelijkheid is de waarde van het bedrijfsperceel tot anderhalve ton lager, aldus de voormalige eigenaren. De loods is verkocht aan een metaalbedrijf dat geen behoefte heeft aan een woning. Van Hout en de familie Janssen willen dat de gemeente Deurne de waardevermindering vergoedt. Ze wisten niets van het nieuwe bestemmingsplan waarvan het voorontwerp in 2009 door de gemeente Deurne ter inzage werd gelegd. Toen hadden ze nog actie kunnen ondernemen, besliste de rechtbank Oost-Brabant, waar de zaak eerst heeft gediend.

Uitspraak van de Raad van State in hun hoger beroep volgt over zes weken.

Deurne e.o.