Volledig scherm
© Thinkstock

Fitnesscentrum in kerk Zeilberg, komst van bidkapelletje

ZEILBERG - Fitnessen in de kerk, het kan straks waarschijnlijk in Zeilberg. Er zijn namelijk vergaande plannen om een sportschool te vestigen in de leegstaande Willibrorduskerk in de Deurnese wijk.

Volgens pastoor Paul Janssen gaat het om een landelijke fitnessketen die in Zeilberg neerstrijkt en de kerk voor minimaal tien jaar gaat huren. Op dit moment worden de laatste details van de plannen uitgewerkt, binnenkort wordt de benodigde vergunning aangevraagd.

Fitness en religie: het lijkt niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch zag het bisdom uiteindelijk geen bezwaren tegen de herbestemming, zegt Janssen: „In de kerk ben je met geestelijke gezondheid bezig, nu wordt het lichamelijke gezondheid. We vonden uiteindelijk dat het kon.”

Aanpassingen

Voor de herbestemming moeten er de nodige aanpassingen aan de kerk worden gedaan. „Al is de Willibrorduskerk natuurlijk een rijksmonument”, aldus Janssen. „Dat betekent dus ook dat alles zo gemaakt moet worden dat het later in de oude staat kan worden hersteld.”

Tegenover de komst van het fitnesscentrum staat de komst van een kapelletje, zoals vier jaar geleden bij de sluiting van de kerk beloofd. Daarmee keert ook het Corneliusbeeld terug dat met het oog op vandalisme tijdelijk in de Willibrorduskerk in Deurne stond.

Kerktoren

Het kapelletje is straks bereikbaar via een zij-ingang en wordt aan de binnenkant met glazen wanden afgesloten van de rest van de kerk. De toekomstige huurinkomsten maken verder de weg vrij voor groot onderhoud, vooral de kerktoren moet nodig worden opgeknapt.