Volledig scherm
Optreden van The Stranglers tijdens het Nirwana Tuinfeest (2016).

Genieten op de camping van Nirwana Tuinfeest in Lierop

LIEROP - Bij binnenkomst op de camping van Nirwana Tuinfeest overheerst de aroma van gebakken eieren en hamburgers. Een plastic vorkje fungeert als spatel, AH-boter, light nog wel, dient als bakboter. "Het is hendig zat", vertelt Hugo Schilder. "En we blijven bakken, hè."

De 37-jarige inwoner uit Asten staat samen met Christien Verdegen (55) aan een hangtafel. Een mobiel bakplaatje doet wonderen. "Wa lustte gij? Een ei-ke of een hamburger? Eet lekker mee, man", roept Erik Strauven naar passerende festivalgangers, terwijl Schilder zijn kookkunsten vertoont.

De 48-jarige Strauven, partner van Verdegen, zou niet misstaan als straatverkoper of marktkoopman. Het gaat hard. Verdegen pendelt van hangtafel naar sleurhut (en terug) om de broodjesvoorraad aan te vullen. Op dit tijdstip, rond 01.00 uur 's nachts, is er voldoende animo om iets te snaaien.

Gezellig
Een goede plek op de camping was bittere noodzaak, meent ze. De Somerse wil graag dat iedereen meegeniet. Er is genoeg voor iedereen. En het moet vooral gezellig zijn. Veertien uur eerder arriveerde ze, samen met haar bakcompanen, nog ruim voordat de campinghekken openden.

"De beveiliging kneep een oogje dicht. Hier kijken ze niet zo nauw", weet ze. Met die opmerking slaat ze de spijker op z'n kop. 's Nachts slapen aan de Meervensedijk is namelijk schier onmogelijk. Als 'Jolene' van Dolly Parton bij de overburen niet snoeihard uit de speakers schalt, dan zijn de vlammende teksten van rappers als Ice Cube en Rakim bij de schuinoverburen wel te horen.

De campingregels schrijven voor dat men rekening met elkaar dient te houden. Daar komt weinig van terecht. Gezellig is het wel. Rond de klok van 04.30 uur gaat de muziek eindelijk uit. Tijd om te slapen. Op naar zaterdag. Dan staan Fresku, Peter Pan Speedrock en Di-rect onder meer op het podium.

Volledig scherm
Volledig scherm
De Golden Earring tijdens het Nirwana Tuinfeest.
Volledig scherm
Christien Verdegen, Hugo Schilder en Erik Strauven (vlnr).
Volledig scherm

Deurne e.o.