Volledig scherm
© Thinkstock

Gouden Helmspeld voor Liesselse vrijwilliger Noud Kuijpers

DEURNE/LIESSEL – Noud Kuijpers (67) uit Liessel is woensdag 19 oktober onderscheiden met de Gouden Helmspeld als blijk van waardering voor zijn vele en jarenlange vrijwilligerswerk op tal van fronten in de streek. Voorzitter Teun Mutsaers van Vriendenkring Ons Deurne speldde hem die op tijdens de Ons Deurne-avond in Zalen van Bussel in Deurne.

Teun Mutsaers, medeoprichter en jarenlang kartrekker van Ons Deurne, bouwt zelf na 20 jaar zijn bestuurlijke taken af. Hij droeg de voorzittershamer over aan Jos Braam. Het bestuur benoemde hem tot erevoorzitter en gaf hem de Helmspeld in witgoud.

Noud Kuijpers kreeg behalve de speld 750 euro om te besteden aan een vereniging of instelling; hij geeft WCL-Bike fun, ouderenclubje Ons Plekske, dierenparkje Allen van Liessel en de Deurnese Zonnebloem elk een deel.

Kuijpers deed volgens Ons Deurne meer vrijwilligerswerk dan op te noemen is. Hij ging er intensiever mee aan de slag nadat hij na bijna 40 dienstjaren werd ontslagen bij Inalfa. 'Verenigingsmens' Kuijpers werd bijvoorbeeld bestuurslid bij buurtverenigingen, de jeugdsoos en De Zonnebloem. Carnavalsvereniging De Kei kon net als Den Instuif in Liessel zeker 10 jaar op hem rekenen. Hij was groepsleider bij de 4-daagse van basisscholen en fietscontroleur bij schoolverlaters. Al 30 jaar zit hij in het wielercomité waarvan hij voorzitter is. Hij werd ook manusje-van-alles in bejaardenhuis De Nieuwe Erven (nu Wellenshof) en helpt ouderen bij het kaarten, kienen en is nauw betrokken bij het KBO-schilderclubje. Liessel kent hem als collectant, acoliet en koster in de kerk.

Deurne e.o.