Volledig scherm
© Bert Jansen

Gouden tip bandenbrand in Someren-Heide nog niet binnen

SOMEREN-HEIDE - Het onderzoeksbureau dat de oorzaak van de bandenbrand in Someren-Heide probeert te achterhalen heeft tot nu toe 6 tips binnen gekregen. Volgens tactisch onderzoekers Maxim Rapp zit de gouden tip er nog niet bij en is meer informatie welkom."We nemen alle informatie serieus en doen nu nader onderzoek."

Onderzoeksbureau Stekelenburg uit Breda loofde eind vorige week een beloning uit namens de verzekeraar van Jan van den Hoogen, eigenaar van de bandenrecycling aan de Groeneweg 14. Inmiddels wordt met 3 mensen aan deze zaak gewerkt.

De politie is ook bezig met technisch onderzoek om te kijken of er sprake is van brandstichting. "Het is echter echt nog veel te vroeg om hier uitsluitsel over te geven."

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.