Drukte op de Wolfsberg in Deurne op zaterdagochtend 1 april, de eerste dag dat er in het centrum gratis geparkeerd kan worden.
Volledig scherm
Drukte op de Wolfsberg in Deurne op zaterdagochtend 1 april, de eerste dag dat er in het centrum gratis geparkeerd kan worden. © ED

Gratis parkeren Deurne in trek

DEURNE - Bezoekers van het Deurnese centrum konden het zaterdagochtend wel waarderen: de maatregel om daar je auto per 1 april gratis te kunnen parkeren.  Met name op en rond winkelplein Wolfsberg was het drukker dan normaal.

Het parkeerbeleid in Deurne is aangepast om het centrum aantrekkelijker te maken. Per 1 april kunnen auto's voortaan van maandag tot en met zaterdag tot 13.00 uur gratis worden geparkeerd. Niet alleen op parkeerterreinen, maar ook in parkeergarage Wolfsberg. Op zon- en feestdagen kan de hele dag gratis geparkeerd worden. Op de Kruisstraat en Zandbosweg is het vanaf 1 april de hele dag vrij parkeren.

Zaterdagochtend hadden nog niet alle bezoekers in de gaten dat er in de ochtend voortaan niet meer betaald hoeft te worden. ,,Ik wist er niks van, maar het is een mooie meevaller. Gratis is altijd fijn", vindt Greta Mansvelders uit Deurne, die deze zaterdagochtend voor boodschappen met de auto naar het centrum is gekomen."

De winkeliers in het centrum constateerden zaterdagochtend meer drukte dan normaal. ,,Er staan in elk geval meer auto's op het plein", stelt Rilène Bukkems van Bukkems Schoenen. ,,Maar op zaterdag is het altijd drukker, of het echt effect heeft zullen we de komende dagen zien."

Het gratis parkeren moet de winkels in het centrum meer klandizie gaan opleveren. Voor het Deurnese C&A-filiaal komt de maatregel in elk geval te laat: de vestiging aan de Wever sluit op 27 mei de deuren. Ook de AktieSport aan de Torenstraat gaat dicht.